Tencerenin olmadığı bir mutfak düşünülemez. Mutfakların olmazsa olmazı olan tencerelerin yemeklere tesiri hayli fazladır. Tencerenizin çeşidi, yemeğin pişme müddetinden, lezzetini hapsediyor oluşlarına kadar farklı farklı noktaları etkilemektedir. En yeterli yemek hangi tencerede yapılır? diye merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Döküm tencere
Hem kullanım açısından hem de ekonomik açıdan kullananları zorlayan döküm tencerenin yararları saymakla bitmez. Hemen hasar görebiliyor olsalar da döküm tencerede yapılan yemekler epeyce lezzetli olmaktadır. Sulu yemekler ve et yemekleri yapmak istiyorsanız döküm tencereyi tercih edebilirsiniz. Fırına atmak istediğiniz yemekler için döküm tencereler epey yeterli bir seçim olacaktır. Ağır ağır demlenmesini istediğiniz pilavların, dağılmadan pişmesini istediğiniz zerzevat yemekleri için de tercihiniz döküm tencerelerden yana olmalıdır. En sağlıklı tencerelerden olan döküm tencereyi mutfağınızdan eksik etmemelisiniz.
Çelik tencere
Çelik tencerenin hiçbir kimyasal kaplama yok. Isıyı hoş bir biçimde tutan ve eşit halde ısınan bir tencere tipidir. Çorba için sulu yemekler için çelik tencere çok uygundur. Çelik tencereyi yıllarca kullanabilirsiniz deforme olma mümkünlüğü çok düşüktür. Pilav üzere yemekler yapmak için uygun değildir.
Emaye tencere
En eski tencere çeşitlerinden olan emaye tencere, oldukça hassas bir yapıya sahiptir. İçerisine konan yemeğin tadını değiştirmemektedir. Emayelerin içerisinde de çorba, türlü, yoğurtlu yemekler, daha kısa müddette pişmesini istediğiniz fakat lezzetlerini muhafazasını istediğiniz yemekleri pişirme talihine sahipsiniz.
Toprak tencere
Toprak tencerenin içerisinde sarma, dolma, pilav ya da et yemekleri enfes halde pişer. Toprak tencerelerde pişen yemekler epey uzun müddette ve lezzetlerini içlerine hapsederek pişme özelliğine sahiptir. Toprak tencere fırına rahatlıkla da girebilmektedir.
Granit tencere
Granit tencere, yemekleri ne çok süratli ne de çok yavaş pişirir. Granit tencere eşit biçimde ısınır ve ısıyı meblağ. Ayrıyeten kolay biçimde aşınabilir ve aşındığı vakit da tehlikeye sebep olabilir. Fakat çizilmeye karşı epeyce sağlamdır. Pilav, makarna, çorba ve sulu yemekler için de uygundur.
Seramik tencere
Seramik tencereler, çabuk çizilebiliyor. Ayrıyeten seramik tencereler çabuk ısınır ve ısıyı âlâ derecede meblağ. Kullanmaya bağlı olarak aşınabilir. Pilav, makarna ve et yemekleri için de uygundur. Seramik tencereler çizildiğinde sıhhat sorunu ortaya çıkarmasa da tencerenin görünümünü makûs etkilediği için dikkat edilmelidir. Bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır.
Teflon tencere
Yağsız yemeklerde ya da az yağlı yemek pişireceğiniz vakitlerde teflon tencere kullanabilirsiniz. Teflon tencere kullanırken asla metal çatal ve kaşık kullanmamanız gerekiyor. İçi çizilen teflon tencere ya da tavaları kullanmanız önerilmez.
Bakır tencere
Bakır tencereleri kalaylamanız ve sık sık bakımının yapılması kıymetidir. Şayet bakır tencerelerin bakımına dikkat etmezseniz sıhhat meseleleri yaşayabilirsiniz. Çabuk ısınır ve ısıyı saklar. Bakır tencerelerde pişen yemekler her vakit farklı bir tada sahip olmuştur. Bakır tavalarda sahanda yumurta yahut zeytinyağlı yemekler pişirilebilir.
Düdüklü tencere
Düdüklü tencere sayesinde yemekler daha süratli pişmektedir. Kapağı çok sıkı kapalı olduğundan, tüm besin kıymetleri tencerenin içindeki suda kalır ve buharlaşıp kaybolması engellenir. Bundan ötürü tencere yemeğine oranla yiyecekler daha fazla besin kıymetlerini korurlar.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: